Appartements Sportive

In de Rue Vavin vlak achter het Jardin du Luxembourg staat een elegant appartementencomplex met winkels eronder, ontworpen door Henri Sauvage in 1912.

Henri Sauvage was als architect niet een voorloper in de art nouveau stroming , alhoewel hij wel betrokken is geweest bij de totstandkoming van het interieur van Castel Beranger. Hij volgde ook niet de strakke bouwstijl van Le Corbusier en Mallet Stevens , maar ging zijn eigen weg en ontwikkelde het concept van de “maisons a gradins”; de terrasvormige bouw.

In de Rue Vavin vlak achter het Jardin du Luxembourg staat hier een mooi voorbeeld.

Het appartements Sportive is een fraai en wel luxueus appartementencomplex waarvan de gevel trapsgewijs is opgebouwd met wit/blauwe keramische tegels als geveldecoratie.

Door de tegels, de gradiëntbouw en verschil in is Appartements Sportive een zeer elegant appartementen gebouw dat ondanks de 9 verdiepingen niet de indruk maakt van een 9 verdiepingen tellend gebouw

Sauvage heeft behalve dit appartementen complex een appartementengebouwen aan de Rue Tretaigne en de Rue la Fontaine ontworpen, hij heeft meegewerkt aan het ontwerp voor Magasin Samaritaine aan de Rue de Pont Neuf en heeft nog één gebouw in het 18e arr in “gradins” stijl laten neerzetten, het Amiraux complex met een ingebouwd zwembad >>

Appartements Sportive
Architect: Henri Sauvage
Gebouwd : 1912
Bestemming: Appartementen
Adres: Rue Vavin 26
Metro: Simplon

Reacties

Appartements Sportive — 1 reactie

  1. Pingback: Appartements Amiraux | Parijs 1900